Festligfiskgratäng med lax, spenat, läcker dillsås och duchessepotatis. En lyxig rätt som passar lika bra att bjuda på när man får gäster eller till vardags
Lägg lökarna med rotfästet neråt på skärbrädan, skär klyftor men inteheltigenom. Kontrollera laxen mot slutet, den ska dela sig lätt när man känner med en gaffel och få en gyllene yta så ge den en snabb skjuts genom att flytta upp den en fals iugnen och öka värmen tillgrill om det behövs
Grädda mittiugnentillspotatis och lax är genomstekta. Tänk på att grönsaker som blir klara snabbare än potatis och laxblir som godast om man lägger i större bitar eller tillsätter dem mot slutet
Helt annan smak och så mycket fräschare. Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord ugnsform. Jag serverade minlax med kokt potatis, broccoli och kall romsås
”Jo för jag har ju fått tag på en helbit färsk lax”. Jag tycker laxen är absolut godast när man ugnsbakar den ifoliepaket med e n o r m t mycket dill, litecitron, salt och smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.