Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Det är inte en munk eller donut för den är inte friterad… Det är nog mer en ”bulle fylld med nutella” men det är ju inte en klassisk snäcka eller snurra
Munkar eller donuts, kärt barn har många namn. 25 oktober 2014, 19. 31Regnet duggar tätt och de få löven som fortfarande idogt hänger kvar på träden rasslar sådär mystiskt
Den som inte vågar eller inte har tid att fritera munkar kan bra baka dessa donitser. Jag hittade receptet på en finsk blogg och hon hade gjort donitsmuffins och använt kanel i smeten
Jag har länge velat prova att göra munkar, eller donuts som det också heter – mor brukade göra nåt liknande då och då, men på bondbygden i Småland hette de ”Frityrkransar” och var mycket mindre än Amerikanska Donuts…
Skrabbelucker gjorde mamma när vi var barn och det var så gott. -), det är som en blandning mellan pannkakor och sockerkaka och de doppas i strösocker, tycker att smaken påminner lite om donuts, ja gott och sött är det, passar bra till tex brunchen, de är allra godast nybakade men går även utmärkt att äta kalla eller värma några sekunder i mikrovågsugn
Jag har varit nyfiken på att göra munkar i en munkteflonpanna. Jag hittade ett nerskrivet recept så jag har dålig koll på var receptet kommer från ursprungligen
Okej, jag vet att jag redan har delat med mig av ett riktigt bra korv- och hamburgebrödsrecept här, men idag när jag var i bakfarten så mixtrade jag ihop ett till av andra mjölsorter
Särskilt på amerikanska cupcakes och färgglada bakverk kan man se att dem använder färglatt socker. Det är ju lite skojigt att sockret har färg, och det är inte sött som man kan tänka sig