Fisk och skaldjur,. fisk,. fiskrecept,. Lax med pestosås. Publicerat 2015-07-11 12. 12. 00 i. Middag. God vardagsrätt som är enkel att slänga ihop är Lax med pestosås
Snabbgrava laxen innan den åker in i ugnen och du får en ovanligt saftig och smakrik fiskfilé. Lägg fisken i en oljad ugnsform och baka den tills fisken skivar sig fint när man trycker på den med ett finger
Smörj in fisken i olivolja, salt och vitpeppar. Grillar du på utegrill så fortsätt grilla med skinnet nedåt i ca 7 minuter men lägg fisken åt sidan på lägre värme, justera upp grillgallret eller justera ner värmen på grillen
Ingredienser Portioner. 4 250 g frysta, tinade gröna ärter 150 g smulad fetaost 2 msk fryst, hackad dill 1/2 dl matyoghurt (10 %) 1/2 tsk salt 1/2 tsk peppar 100 g böngroddar 1 förp, sprödbakade torskfiléer (à 360 g) 4 chapatibröd eller tortillabröd (medium) Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Heat the oil in a large skillet over medium-high heat. Season the salmon filets (or fish if using) on both sides with salt and pepper, and sear in the hot pan, flesh-side down first, for 5 minutes on each side, or until cooked to your liking
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skölj potatisen och skär i tunna skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Minst en gång i veckan bör vi äta fisk. Och godare fisk än lax med saffran finns knappast. Blanda saffran med vin och fiskbuljongtärningen och koka ner till hälften