Här bjuder jag på en mycket god och snabblagad mat att fixa fram – vardag som helg. Vi bjöds på denna hos ett par vänner första gången och den var mycket god så den har blivit en av de tacovarianter som vi gör ofta här hemma
Att steka pannkakor kan vara den tråkigaste kökssysslan av dem alla. Man behöver ladda med bra musik på stereon och några bra dansmoves, så man har något att underhålla sig med medan pannkakan sköter sitt
När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
När jag gör tacofärs brukar jag oftast krydda den själv med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipulver men jag har länge tänkt göra en färdig kryddblandning för att göra det enklare när det ska stekas färs
Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten
Tiden beror ju på hur stora filéerna är och hur mycket man stekte dem i stekpannan men ungefär så. M har flera gånger berättat att han älskar currysåsen han ätit på förskolan tidigare så igår bestämde jag mig för att prova på att göra egen currysås och det för allra första gången
Fläskytterfilé medaljonger med kantarellsås och potstisrosor garnerat med citrontimjan. Gör så här. Skala potatisar, koka dem nästan färdiga, mosa, lägg i 2 msk smör, skvätt mjölk, 1 ägg salt peppar rättika engin smet
I söndags köpte jag en hel ekologisk kyckling på 2 kilo, den räckte till många måltider, bl. a. rödbetssoppa, några filéer till en sallad och till denna smakrika paj
mycket potatis i men det kan man minska ner eller byta ut till sötpotatis. Här en annan variant på kyckling i långpanna med mycket grönsaker > 800 g kycklinglårfilé
Tänk bara på att anpassa mängden efter hur mycket du gillar smaken av spiskummin, vi gillar det skarpt och hade förmodligen tagit samma mängd men smaken är ju bekant som baken