. Har ni någonsin bakat något som ska doppas i en lag med kaustiksoda. Inte. Nä, tänkte väl det. Själv stod jag för en vecka sedan och doppade bretzels för glatta livet, lite sådär casual en onsdagkväll i januari
Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Ingredienser6 broccolistjälkar2 äpplen2 päron1 apelsin2 cm ingefäraGör så härBroccolistjälkar slängs ofta bort, men innehåller mer C-vitamin och kalcium än blommorna
Jag serverade de karamelliserade nötterna och chokladsåsen som blev över bredvid, för just den där kombon av knapriga, saltsöta nötter och krämig semifreddo är något utöver det vanliga och förmodligen vill du eller gästerna strössla på lite mer
Det här med pyssel och ‘småpåtas’ är inte heller min grej, så om ni vill se hur cheesecaken skall se ut ‘på riktigt’, så hittar ni en massa fina bilder (och receptet förstås) här och pajen i miniformat här
Vad man vill ha går ju att variera med allt från glass till vaniljvisp. För att fira nationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktig kaloribomb