Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Rustik köttgryta. Goddagens fredag. Känns som att jag nyss skrev att det var fredag. Denna veckan måste gått väldigt snabbt med andra ord, för ja, det är minsann fredag även idag
Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
De tre sistnämnda använder jag mig trots allt mycket av i min matlagning och de återfinns i flera utav mina favoriträtter, men ett sug efter specifikt de kryddorna har jag nog aldrig känt