Jag är väldigt nöjd med hur mina första surdegsbröd kom ut ur ugnen och kommer defintivt baka bröd på burken igen, även om jag någon gång ska bekämpa min rädsla för att misslyckas med en egen surdeg och faktiskt ta tag i att ställa en hemmagjord burk i kylen
Detta är ett recept som innehåller 100 % rågIngredienser300 g surdeg (se Surdegshjälpen)9 dl ljummet vatten575 g rågmjöl (en tredjedel kan ersättas med vetemjöl)375 g krossad råg2 msk honung2 msk grovt salt33 cl julmust, julöl, maltöl eller porter (en liten flaska)800 g krossad rågDet här är ett rent rågbröd utan vetemjöl, frön eller solrosfrön och liknande
Äntligen har jag provat att baka surdegsbröd. Jag fick en surdeg av min mamma och gjorde sedan ett helt gäng små surdegar som nu ligger i frysenoch väntar på att bakas