4 portioner. 1 hel frigående kyckling på 1,1-1,4 kg. jag använde mig av Bjärefågel. Salt och peppar. 3 små nävar färska örter (basilika, persilja, mejram) repade och finhackade
2 stora, fasta auberginerolivolja1 msk torkad oregano1 torkad röd chili, smulad4 vitlöksklyftor, finhackadeen stor knippa basilika, stjälkarna finhackade, bladen sparade1 tsk ört- eller vitvinsvinäger500 g passerade tomatersaltsvartpeppar4 portioner spaghettica 150 g saltad ricotta, riven pecorino eller parmesanSkär auberginerna i fyra delar på längden, skär eventuellt bort den fluffiga delen med frön
Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Ett tips från en klasskompis. Kul att göra något vegetariskt, det händer inte allt för ofta. Den var god, men ska jag vara ärlig så tror jag att den här gratängen gör sig som bäst med något grillat till
En variant av den klassiska strimlad biff med bambuskott blev det i helgen, fast med kyckling. Till åt jag ris som jag försökte laga till på Jamie Oliver sätt, men jag blev inte helt nöjd
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom