Pasta

  • 8 Recept

Frutti di Mare

Lägg upp pastan på stora fat och lägg skaldjuren ovanpå. Om färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten
Pasta frutti di mare

Pasta frutti di mare

Beställer väldigt sällan pasta på restaurang, det är liksom något man tycker att man inte direkt hinner glömma bort där hemma, men går man på pastaställen så är det det pasta som skall ätas
Pasta när den är som bäst

Pasta när den är som bäst

Härom kvällen svängde min man ihop denna enkla pastarätt med inspiration från ett recept i Jamie's Italian
Pasta med vitlöksfrästa tigerräkor, tomat och chili

Pasta med vitlöksfrästa tigerräkor, tomat och chili

Lättlagad och lite festlig pastarätt där enkla och fina råvaror sätter smakerna. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och koka den nästan klar (den ska gå en minut tillsammans med såsen sedan)
Pasta med krämig svamp och lövbiffsås

Pasta med krämig svamp och lövbiffsås

200 g svamp (champinjoner, trattkantareller, blandsvamp eller vad du har hemma)1 gul lök, finhackad3 msk mjölsmör till stekning3 lövbiffsskivor2 dl grädde3 msk viltfond + 1 dl vatten (eventuellt mer, efter smak)tryffeloja, 1 tsk (kan uteslutas)pasta för 4 personerStrimla lövbiffen och stek upp snabbt på hög värme, salta peppra och lägg åt sidan. Koka pastan tills 2 minuter kvarstår av koktiden (så pastan blir spänstig, al dente=) och och servera med såsen. 3 msk viltfond + 1 dl vatten (eventuellt mer, efter smak)tryffeloja, 1 tsk (kan uteslutas)pasta för
Penne pasta med oxfile, svamp och grädde

Penne pasta med oxfile, svamp och grädde

Sätt på vatten till pastan. Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål. Koka pastan (brukar vara 12 minuter för penne)