Beställer väldigt sällan pasta på restaurang, det är liksom något man tycker att man inte direkt hinner glömma bort där hemma, men går man på pastaställen så är det det pasta som skall ätas
Lättlagad och lite festlig pastarätt där enkla och fina råvaror sätter smakerna. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen och koka den nästan klar (den ska gå en minut tillsammans med såsen sedan)
200 g svamp (champinjoner, trattkantareller, blandsvamp eller vad du har hemma)1 gul lök, finhackad3 msk mjölsmör till stekning3 lövbiffsskivor2 dl grädde3 msk viltfond + 1 dl vatten (eventuellt mer, efter smak)tryffeloja, 1 tsk (kan uteslutas)pasta för 4 personerStrimla lövbiffen och stek upp snabbt på hög värme, salta peppra och lägg åt sidan. Koka pastan tills 2 minuter kvarstår av koktiden (så pastan blir spänstig, al dente=) och och servera med såsen. 3 msk viltfond + 1 dl vatten (eventuellt mer, efter smak)tryffeloja, 1 tsk (kan uteslutas)pasta för