1 kg nötfärs 1 kg potatis 2 st gula lökar smör salt och peppar 2 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar (gärna mörk oxbuljong) 5-6 dl öl ev hackad persilja Skala och skiva potatisen tunt. 2 st köttbuljongtärningar
Som jag tidigare nämnt har vi en jättefin köttbutik nära oss. När man köper deras olika veckopåskombinationer får man med sig sådant hem som man glömt bort att man gillar eller så testar man på någonting nytt
Skär köttet i skivor och banka ut dem lite. Bryn köttet i en stekpanna med smör och olja. Varva kött, lök, potatis och morötter i en gryta och slå över fonden från pannan och fyll på med öl och mer buljong så att det täcker
Vill man att köttet ska blir riktigt mört så tar det en stund. Idag har jag förberett en del till advent och då är det perfekt att låta köttet stå och puttra medan man gör en massa andra saker
Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olikasorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps