egen hemlagning för mat

egen hemlagning för mat

  • 25 Recept
Min egna rödbetssallad

Min egna rödbetssallad

Den absolut godaste hittills.   Ingredienser. 6 st hela inlagda rödbetor1/2 finhackad rödlök1/2 rött äpple2 dl hemmagjord majonnäs2-3 msk stark senapsaltnymalen svartpepparGör såhär
Rödbetssallad utan tillsatser

Rödbetssallad utan tillsatser

Tack och lov är det enkelt att göra egen rödbetssallad – helt utan konstigheter. Jag har ju tidigare skrivit om min fäbless för kalvsylta
Kyckling i god sås

Kyckling i god sås

Hittade receptet på nätet för många år sedan och är en rätt som återkommer med jämna mellanrum hemma hos oss
Marinerad kycklingfilé

Marinerad kycklingfilé

Jag brukar göra iordning kycklingen dagen före jag ska servera den. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in filéerna med grillkrydda
Sambosek eller fatayer

Sambosek eller fatayer

Arbeta degenför hand eller med degkrokar och tillsätt vatten tills degen blir slät. Kavla ut degen tunt
Mu(m)stig färsgryta med salsiccia och en massa annat gott

Mu(m)stig färsgryta med salsiccia och en massa annat gott

För att undvika risken att tjata ut höstens stadiga epitet på mat - mustig - så bjuder jag här på en MUMSTIG och rustik gryta som kokas ihop med salsiccia, nötfärs, champinjoner, rödvin, rödlök, chili, vitlök, tomatpuré och rosmarin i ugnen
Köttfärsrulle

Köttfärsrulle

Kavla ut degen till ½ cm tjock rektangel. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> Recept - Köttfärsrulle. Bred ut fyllningen på degen
Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Skiva bacona i små bitar, stek och låt det sedan dra på papper så att fettet försvinner. Sprid röran på hönökakan i två lager, sedan ska tomaterna och osten på
Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Smöra brödet, fördela fyllningen i två lager. Skiva tomater och ost och täck tårtan. Tomater. Stek purjolök, bacon och champinjoner
Varm smörgåstårta med hönökaka

Varm smörgåstårta med hönökaka

Lägg hälften av fyllningen på första lagret. Man kan även ha lite tomat under osten om man vill det. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor 2 paket bacon
Varm smörgåstårta med hönökaka

Varm smörgåstårta med hönökaka

Lägg hälften av fyllningen på första lagret. Man kan även ha lite tomat under osten om man vill det. Skär bacon och purjolöken i mindre bitar
Rullader

Rullader

Till 4 personer. 8 skivor lövbiff. 8 skivor bacon. 8 st cornichoner. 1 morot. 1 lök. Dijonsenap. 2 l vatten. 1 ½ ox- eller kalvbuljong tärning
Rullader med gräddsås

Rullader med gräddsås

Rulla ihop lövbiffen genom att först vika över en liten del över fyllningen, vik sedan in sidorna så att fyllningen hålls på plats och fortsätt sedan att rulla ihop till en rulle

Lövbiffsrullader

Sedan blev det en tripp upp till Karro (min syssling) och hennes familj för lite prat/luftgevär/filmmys
Baconlindade rullader!

Baconlindade rullader!

Ett tips är att göra väldigt mycket sås för den här såsen finns det ingen som ogillar. När såsen sen är klar lägger man i rulladerna i såsen och maten är därmed redo att serveras
Baconlindande lövbiffsrullader

Baconlindande lövbiffsrullader

Först skar jag grönsakerna i mindre bitar, lade zucchinin och auberginen i ett durkslag och saltade lite
Oxrullader med skogssvamp och rödvinsås

Oxrullader med skogssvamp och rödvinsås

Rulla ihop lövbiffarna, bind upp med bindgarn och en kvist timjan för varje rullad. Gör så här. Skala och hacka schalottenlöken och bacon i mindre bitar
Skomakarlåda

Skomakarlåda

Klassisk svensk husmanskost som också är the original lunchlåda. Ingredienser (4 portioner). 800 g potatis
Skomakarlåda

Skomakarlåda

Stek noisetterna i matfett 3-4 minuter på varje sida. Strimla baconet och fräs det med purjolök och svamp i en stekpanna
Skomakarlåda med pasta

Skomakarlåda med pasta

Toppa med halverade tomater och en örtkrydds kvist. 1 ask 250 g cocktailtomater. Klipp eller strimla bacon