Den här rätten följde med mig från Ryssland. Min mamma brukade laga den ganska ofta när jag var liten. Jag hade ändrat lite i receptet så att rätten skulle vara med bara lite kolhydrater
Skala och skär svartrötterna i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken. Smält smöret och glasera svartrötter och schalottenlök i det, tillsätt grönsaksbuljong och grädde
. Jag vet, det här låter komplicerat men det är det inte. Det är bara att koka svartrötter, svänga runt dem i en panna med smör, citron och örter och sen linda in dem i prociutto
Jag har tappat lusten att planera min mat på sistone. Jag har behövt ny inspiration. Det här var något nytt, något gott och något utan en massa ingredienser som ”blir över”
Finns det något mysigare än att äta frukost i sängen med någon du tycker om. Man går upp en halvtimme tidigare och svänger ihop lite scones, tar fram en bricka och dukar fram smör, marmelad och varmt te och sedan tar man med sig allt och kryper ner i sängen igen
Sparrisflarn. Publicerat 2016-04-28 17. 41. 22 i. Förrätter/smårätter. De här är så otroligt goda. Strö över lite rostade pinjenötter och riven parmesanost om ni vill
Idag var middagsplanen att steka saltsillfileér och göra löksås men då såg jag att det var en tävling på Instagram om en Asiatisk kokbok av Jennie Walldén som jag gärna vill ha så då fick sillen vänta
Koka ihop vatten, buljongtärning och grädde utan lock, ca 15 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och tillsätt till såsen, och koka sakta, ca 3 minuter
Oj vilken härlig måndagsmiddag jag fick till. Jag känner mig inte alls redo för vardag och ny vecka, så efter skolan gick jag och handlade lite favoritgrejer (koriander, avokado, mango