Grymt god kombination som piggar upp den lite feta sillen. Ju längre sillen får stå i kylen desto mer smak får den, men den är färdig att ätas på en gång
Dra loss filéerna från skinnet. Börja från insidan vid den. bredaste änden och dra filén rakt ner. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke (ej rostfri)
Här är ett recept som chefen på mitt förra jobb kom på som en variant på min skärgårdssill med ägg. En blandning av det svenskaste vi har (inlagd sill) med influenser utifrån
Häll av spadet på sillen och skär den i bitar (om det är hela filéer) samt låt den rinna av. Rör i lök-curry-äppelblandningen och krydda med salt och citronpeppar, vänd sist ner sillbitarna i blandningen
Påskhelgens krämiga sillar. Ja även matjessillsbitar så klart och så dill. Mycket god och den får lovord även från sambon om någon är intresserad av att höra vad en manlig tycker om denna sillinläggning, haha