Jag lade filéerna omlott så det blev ganska tjockt lager fisk. Matte som är här på besök ända från skåneland beställde gös med vitvinsås så gårdagen spenderades i båten med lite fiske på kvällen vilket resulterade i 2 gösar och en gädda (tur att jag och Malin drog upp varsin gös så det blev lite mat). 1 msk fiskfond 4 dl vatten 2 dl vispgrädde1 dl vitt vin50 g smörSalt Vitpeppar Tillsätt fond, vatten, vispgrädde och vitt vin i en kastrull. 1 msk fiskfond
4 personer500 gr gösfilé med skinn men utan fjällvetemjöl1,5 dl vitt vin (eller vatten och 0,5 fiskbuljongtärning)1,5 dl vispgrädde1 finhackad liten gullök2 tsk
1 fiskbuljongtärning. 1 fiskbuljongtärning citronpeppar. Måndag = Meatfree Monday. Efter att ha ätit en god vegetarisk lunch så blir det nu lax med goda såsen till middag