Efterrätt

Efterrätt

  • 22 Recept
Mariannetryfflar

Mariannetryfflar

Marianne hör lite julen till och de här små tryfflarna är ett måste på julafton hemma hos oss. Busenkla är dom att göra också, min 6-åriga dotter hjälpte glatt till att rulla tryfflarna i florsocker
Kanderade mandlar

Kanderade mandlar

Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Äppelpaj med havregryn

Äppelpaj med havregryn

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplena och kärna ur dem. Skiva dem och lägg i en smord pajform (smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen)
Plommonkaka

Plommonkaka

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver
Skumbollskladdkaka

Skumbollskladdkaka

Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Äppelkaka med maräng

Äppelkaka med maräng

Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör i det. Blanda mjöl och bakpulver, och blanda ner
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

En medelstor pajform. ugn 200 grader. 4 små svenska äpplen. 2 dl grädde. 1 dl socker. 100 g smör. 1 krm Salt. 2 dl havregryn
Äppeltosca

Äppeltosca

Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret
Hallon och lakritspannacotta

Hallon och lakritspannacotta

Pannacotta är en av mina favorit efterrätter, det är lätt att variera smakerna. Hallon och lakrits, vilken kombo
Rulltårta med färska jordgubbar

Rulltårta med färska jordgubbar

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet
Rabarberpannacotta

Rabarberpannacotta

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skala rabarbern om den är grov och skär den i tunna skivor
Världens godaste äppelsmulpaj blev det till efterrätt igår ❤

Världens godaste äppelsmulpaj blev det till efterrätt igår ❤

Jag gjorde Tommy Myllymäkis “Världens godaste äppelsmulpaj” igår. Och den är verkligen jättegod. “Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman”, beskriver han
Smartaste efterrätten!

Smartaste efterrätten!

Tror nog att det kan vara den smartaste efterrätten som finns. Har ni någon favorit efterrätt som ni gör ofta