(detta gör att de inte drar åt sig lika mycket vätska från degen ochbröden blir saftigare. Lägg bullarna på plåtar och låt jäsa till nästan dubbel storlek under bakduk
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Häll i smält smör, salt, sirap och mjölet lite i taget. Ta upp degen och platta ut den i en smord långpanna, ca 20×30 cm. Strö över lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 min
Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C
De här franskbrödbullarna bakade jag och mamma när jag var nere förra veckan. När jag är hemma hos mamma och pappa finns det vissa saker jag tycker är lite extra mysiga att göra