Efterrätter

Efterrätter

  • 13 Recept
Vit chokladchessecake

Vit chokladchessecake

Ugn. 175°/150°. Krossa kexen, gärna i matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i en rund form med löstagbar botten och grädda i 175° i 10 minuter
Citroncheesecake med lime & kokostopping

Citroncheesecake med lime & kokostopping

Cheesecake är en storfavorit hos mig, framförallt om man får den sådär lyxigt krämig i mitten. När jag var i Dallas i maj åt vi på Cheesecake Factory och jag såklart "tvungen" att prova en bit och av alla tusen olika smakkombinationer föll valet på en citroncheesecake med marängtopping
Kryddiga äpplen i ugn med fet yoghurt

Kryddiga äpplen i ugn med fet yoghurt

En god och lätt efterrätt att slänga ihop lite snabbt när du blir sugen. Jag har förmånen att ha ett eget äppelträd så jag använder egenodlade äpplen
Fluffiga saffranspannkakor!

Fluffiga saffranspannkakor!

Sponsrat samarbete med Dr. Oetker. Jag är en sådan där person som älskar höst. För mig är det en "mysårstid" och dessutom årstiden innan jul
Bakad saffransgröt med bjönsbärssylt, päron och pistagenötter

Bakad saffransgröt med bjönsbärssylt, päron och pistagenötter

Glad Lucia på er. Har ni ätit några lussekatter idag. Jag har inte bakat några i år, men jag kan ju inte låta Lucia passera utan att ha ätit något med saffran, så därför tog jag tag i saken direkt imorse och bakade havregrynsgröt med just saffran
Krämig kolapaj

Krämig kolapaj

Detta måste nog vara en av de enklaste kolapajerna att göra. Du behöver. 1 burk kondenserad mjölk125 g magarin3 dl mjölBörja med att koka upp vatten i en stor kastrull, lägg sedan i burken med kondenserad mjölk i vattnet utan att öppna burken
Rabarberpaj med kanelsmulor

Rabarberpaj med kanelsmulor

Pajdeg. 100 gr smör100 gr vetemjöl1 nypa salt2 msk vatten. ”Smulor”. 150 gr råsåcker. 90 gr vetemjöl. 50 gr mandelmjöl
Rabarber-Maräng Paj

Rabarber-Maräng Paj

Rabarber-Maräng PajGlutenfri, Mjölkfri, Laktosfri. Jag älskar lemon-meringue pie, men även om den syrliga smaken av citron är god, är jag mer förtjust i våra egna rabarber
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

I julklapp fick jag Stora boken om naturligt glutenfri bakning av Karolina Tegelaar, en fantastisk bok om hur man bakar goda naturligt glutenfria bakverk
Glutenfri ostkaka

Glutenfri ostkaka

På hösten och vinter blir det ofta en del husman till middag – då passar ostkaka perfekt som efterrätt