Sötsyrliga kantareller är perfekta att ha i kylskåpet under vinterhalvåret. Passa till söndagssteken, västerbottenpajen, i en varm rotfruktssallad eller på skinkmackan
Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt
Blanda mjölk, jäst och yoghurt. Blanda båda mjölsorterna med saltet och tillsätt lite i taget, börja med den mindre mängden, tills du har en jämn deg, degen ska inte arbetas
Till lördagens äppelkaka med cognac gjorde jag kallrörd vaniljsås enligt Anna Bergenströms recept. Det passade så bra för i den ingår två äggulor vilket var precis vad jag hade över från äppelkakan
Super smidig vaniljsås. ). 2 dl mjölk. 2 msk vetemjöl. 1 ägg. 1 msk strösocker. 2-3 tsk vaniljsocker. Blanda ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull och låt såsen sjuda upp under omrörning
Gör så här. Blanda ihop mandelmjöl, florsocker och kakao med 55 g äggvita. Rör till en slät smet. Vispa 55g äggvita på låg hastighet, öka farten successivt