En favorit hos oss på gastronom, Jamacian jerk chicken är helt laddad med härliga kryddor. Kycklingen får ligga över natten och marineras för att sedan stekas eller grillas
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
Sätt in kycklingfiléerna i 200 grader i ugnen mellanläge ringla på margarinet låt stå i 25 min. Under tiden skär ni purjolöken i små bitar och kärna ut pepparn och strimlar den sedan blandar ni ihop alla ingredienserna så att kantarellerna hinner blötas upp i blandningen
Recept från "Sveriges mästerkock". Bli inte avskräckt från att göra det här receptet pga. de 201 ingredienserna som ingår, åtminstone hälften är ändå bara är kryddor