Pizzan blir seg, luftig och saftig när den är bakad. Degen är något, lite mer känslig än vanlig vetedeg när du ska hantera den men den går förvånansvärt bra att kavla med rikligt med rismjöl eller majsmjöl på bakbordet
Klicka ut lika stora bullar på bakplåtspapper och låt sedan jäsa under bakduk i ca. Här om dagen visade jag mina fina nya frukostbullar, vi gjorde dem för första gången för kanske två veckor sedan och sen dess är jag fast
Låt svalna på galler under bakduk. Genom att använda kall degvätska och låta degen jäsa länge utvecklas smakerna och brödet blir saftigt, hållbart och får en nästan surdegsliknande smak
Hemmagjorda proteinbars har varit ett stående inslag som mellanmål både i veckorna och som när vi åker iväg någonstans de senaste åren, i våras bestämde jag mig dock för att se om jag kunde ta dem ett steg vidare för att få i mer protein och samtidigt hålla den totala energimängden konstant eller till och med få den lite lägre
Ännu ett ärvt recept, inte så gammalt men ofta bakat och omtyckt. jag vispar ihop ägg och socker, tillsätter mjöl med bakpulver, mjölk och sist vetegroddar och smör
bakpulver. Rör ihop dinkelsikt och bakpulver i en skål. Jag föredrar att baka muffins i en plåtform så slipper man dra loss fastklibbade pappersformar efteråt
bakpulver. Rör ihop dinkelsikt, bakpulver och basilika i en skål. Jag föredrar att baka muffins i en plåtform så slipper man dra loss fastklibbade pappersformar efteråt