När jag var på Santorini (Grekland) med min kille i slutet av augusti i år åt jag något så sjukt gott på en restaurang som de lokala invånarna rekommenderade – nämligen beef Stifado, eller bara Stifado som det brukar kallas
Ett till Grekiskt recept, och det är otroligt smakrikt. Börja med marinaden. 4-6 kycklingfileér 2 dl olivolja (gillar man inte olivolja funkar det med rapsolja också)2-3 vitlöksklyftor1/2 citron1 msk sambal olek (ta chilisås om ni inte gillar sambal)1 msk soja2 tsk oregano1 tsk timjan1 tsk spiskummin1 tsk cayennepepparSalt, svartpeppar efter smak
Så enkelt och så gott det är att baka sitt eget pitabröd. Inget konserveringsmedel. Jag köper aldrig tortillasbröd längre sen jag läste vad som är i dem
I min gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd. För ett tag sedan hittade jag receptet, jag hade tydligen skrivit ner det innan jag slängde läroboken
Stek tomaterna i 1 msk olja ett par minuter. Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Strö över salt och spiskummin och stek filéerna i olja ca 3 minuter per sida
ca 8 - 10 dl vetemjöl, eller fullkornsmjöl. 2 tsk salt. 2 tsk torrjäst. 2 msk olivolja. 4 dl vatten. Blanda det mesta av mjölet, salt, jäst, och olja in stor skål
För ett par år sedan fanns ett fantastiskt soppställe på Wargentinsgatan i Stockholm vid namn Åmar (efter Åsa och Maria som drev den pyttelilla restaurangen)