Ja, långlagad är verkligen rätta namnet, min fläskkarré fick stå ca 4 timmar i ugnen på låg värme och jisses vad gott det blev. Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. -) ca 1,2 kg fläskkarré i bit
1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader. 1½ kg fläskkarré utan ben
Karrékotletter som marinerats i asiatisk barbequesås över natten och sedan ugnsteks, mums… en sötstark delikatess som ju passar alldeles utmärkt som lunch när det nya året firas in
Dan före dan, jo det är ju midsommarafton i morgon och det har vart full rulle på jobbet idag. En av årets största mathandels dagar om inte den största
De hade riktigt bra pris på hel fläskkarré på ICA Maxi så det fick bli det på grillen i kväll. Hittade en god marinad till karrén när jag sökte runt lite på nätet och det gav verkligen smak till köttet
Imorse la jag ett stycke ordentligt örtsaltad och pepprad fläskkarré i en stor gryta tillsammans med grönsakerna, ett par burkar Mutti-tomater, lite lagerblad och enbär och en skvätt vitvinsvinäger
500 g fläskkarré. Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät glaze. Pensla på glazen under tiden ni steker eller grillar ert kött
Långstekt fläskkarré (4 port)4 fläskkarréskivorOlja och valfria kryddor (eller marinera dem innan)Sätt ugnen på 150 grader, lägg karreskivorna i en ugnsform och stek i ugnen i ca 2 timmar. 4 fläskkarréskivor
När det kommer till grillat är så tycker jag mest om fläskkarré, blir alltid saftigt och gott. Förstekte en karrébit i ugnen på 100 grader i ca 3 timmar, tills temperaturen låg på 65grader
1 karré eller kotlettrad på ca 1 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök