Asia

Asia

  • 8 Recept
Koreanska bao buns med friterad kycling

Koreanska bao buns med friterad kycling

Baou bun25 g jäst 3 dl mjölk 1 tsk strösocker 1-2 tsk torkad timjan 1-2 tsk torkad rosmarin 2 msk olja 360-420 g vetemjöl 0,5 tsk bakpulver
Bao bun med hoisinfläsk

Bao bun med hoisinfläsk

Bun2 tsk torrjäst 2 dl mjölk, fingervarm 5 dl vetemjöl 3 msk strösocker 0,5 tsk salt 3 krm bakpulver 3 krm bikarbonat 2 msk neutral matolja 2 msk sesamolja, till pensling
Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

Ingredienser Portioner. 35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan
Isbergsrullar med asiatisk färs

Isbergsrullar med asiatisk färs

Bryn fläskfärsen i lite olja. Skala och riv vitlöken och tillsätt den tillsammans med sweet chili och soja och låt steka någon minut till
Teriyakisås

Teriyakisås

Teriyakisås är en japansk sojasås som man köpa färdig men också göra själv. Ingredienser. 2 msk strösocker
Sweet Chili

Sweet Chili

Sweet chilisås är en storfavorit här hemma och väldigt enkelt att göra själv. Jag använder lite mindre socker än vad det är i den man köper i affären
Teriyakinudlar med ägg

Teriyakinudlar med ägg

Ingredienser Portioner. 4 1/2 förp fryst haricots verts (à 600 g) 1/2 ask gräslök (à 20 g) 2 röda paprikor 2 msk riven färsk ingefära 4 port äggnudlar 2 msk olja 150 ml teriyakisås 1 lime 8 ägg 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan