Övrig Fisk

Övrig Fisk

  • 3 Recept
Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Stekt strömming med jordärtskockspuré och krispiga rotfrukter

Ingredienser Portioner. 4 Jordärtskockspuré 1 kg jordärtskockor färskpressad juice från 1/2 citron 5 dl mellanmjölk (1,5 %) 3 msk smör 1/2 tsk salt 1 krm peppar Krispiga rotfrukter 2 morötter 1/2 kålrot (1/2 kålrot motsvarar ca 300 g) färskpressad juice från 1/2 citron 2 msk finhackad dill 1 msk finriven pepparrot 2 msk olivolja 2 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar Strömming 16 strömmingsfiléer (16 filéer motsvarar ca 600 g) 1 1/2 dl gräddfil 3 msk grov skånsk senap 2 dl grovt rågmjöl smör till stekning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare