God kväll. Idag har det varit en lugn dag. Vi har spelat spel, tvättat och bäddat rent (i hopp om att alla löss är borta – hittade inga fler) och varit ute på tomten och lekt och även planterat om tomatplantorna (blev inte av sist då vi behövde nya krukor) och satt ner de sista fröna i landet
8 cl färskpressad apelsinjuice (kall). 18 cl champagne (eller annat mousserande vin), välkyldSå här gör du 5 minuter Häll champagne i glasen, fyll dem till hälften
Jag vet att många har något emot fläskytterfilé men jag tycker inte det är nå större fel på den och använder den ofta till vardagsmat (för den är ju definitivt bättre än kassler)
Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Paprikasås. Mixa paprikor, crème fraiche, timjan, persilja, cashewnötter och prästost i en matberedare med kniven monterad
Vardag igen, och vanligt förekommande till vardags, iaf här hemma, är köttfärs. Men istället för köttfärssås eller köttfärsbiffar blev det idag en köttfärsgryta med asiatiska smaker
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten omväxlande med matfettet
I måndags när jag och Olivia åt low-carb-onara (roligaste namnet på carbonara med vitkål istället för pasta) kokade jag ihop en baconpasta till Ida och Isak