Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Värm mjölken i en kastrull och bryt sönder chokladen i bitar och smält den i den heta mjölken. Vispa ner rom och muscovadosocker och häll upp i varma glas
Skala, dela och skiva löken tunt. Fräs den i smör i stekpanna i ca 15 minuter utan att den får färg. Tillsätt socker och öl och låt det koka in i löken
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Koka makaronerna nästan färdiga. Strimla baconet och stek nästan klart i en stekpanna. Skala och hacka löken och skiva svampen och låt det fräsa med baconet ett par minuter
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten omväxlande med matfettet