Så här den 1a maj så är det tradition att äta munkar och dricka mjöd (sima) i Finland. Eftersom det är min andra 1a maj i Helsingfors så tyckte jag det var dags att vara del av traditionen
Hallå alla glada där ute. Knådade ihop typ världens snabbaste munkar härom dagen. Gjorde dem i mini variant, perfekta att äta med en tandpetare eller liknande, doppa i din favvo dip och in i munnen med den
Har ni hört talas om tårtbotten på "lika delar". Det här receptet på tårtbotten är utan tvekan det bästa jag har testat och jag gör det så fort jag ska baka en tårta
Vaniljkräm. Vispa ihop ägg, mjöl, socker till en smidig "seg" kräm utan klumpar. Värm mjölk, grädde med urgröpen vaniljstång alt vaniljextrakt och låt sjuda (ej koka) i 5 min
1. Smula kexen fint och blanda med kokos. Smält smöret och rör ner det. 2. Knäpp fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Blanda de 5 första ingredienserna i en skål. Vispa ihop äggen med mjölken i en annan skål. Smält smöret och tillsätt kanel, kardemumma och nejlika i smöret