Citronpasta är väldigt gott till fisk. -)Ingredienser för 2 personer2 portionsbitar laxCitronsaftFlingsaltSås200 g kavli kräftost3 dl matlagningsgrädde2 msk citronsaft½ krm cayennepeppar½ fiskbuljongtärning½ dl dillSalt1 dl parmesanost (eller annan ost ni gillar)2 msk torrostade pinjenötterGör så härSätt ugnen på 200 grader
Krydda fisken och stek den knappt klar med matfett i en panna. Lägg över fisken i en ugnsform. Bred såsen över fisken, strö på ost och gratinera tills såsen stannat, ca 10 minuter
Jag hade precis kokat soppan klar så långt att jag skulle stoppa i fisken när hela huset blev kolsvart, men det gjorde inget för den råa fisken blir tillagad av det varma soppan i alla fall
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Blanda alla ingredienser förutom majsstärkelse i en skål. Skär upp laxen i portionsbitar. Lägg i laxbitarna i skålen, blanda så att alla bitar är täckta, täck över skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 20 minuter