Fisk

Fisk

  • 12 Recept
Kräftpasta

Kräftpasta

Om ni älskar kräftor så MÅSTE ni göra denna. helt otroligt. funkar även med räkor. Men det va enkelhelglyx
Smarrig lax i ugn

Smarrig lax i ugn

Citronpasta är väldigt gott till fisk. -)Ingredienser för 2 personer2 portionsbitar laxCitronsaftFlingsaltSås200 g kavli kräftost3 dl matlagningsgrädde2 msk citronsaft½ krm cayennepeppar½ fiskbuljongtärning½ dl dillSalt1 dl parmesanost (eller annan ost ni gillar)2 msk torrostade pinjenötterGör så härSätt ugnen på 200 grader
Lax i ugn

Lax i ugn

Krydda fisken och stek den knappt klar med matfett i en panna. Lägg över fisken i en ugnsform. Bred såsen över fisken, strö på ost och gratinera tills såsen stannat, ca 10 minuter
Saffransdoftande chilihet fisk- och skaldjurssoppa

Saffransdoftande chilihet fisk- och skaldjurssoppa

Jag hade precis kokat soppan klar så långt att jag skulle stoppa i fisken när hela huset blev kolsvart, men det gjorde inget för den råa fisken blir tillagad av det varma soppan i alla fall
Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Ingredienser Potatispuré 1 kg mjölig potatis 25 g smör 3 äggulor 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl riven parmesanost 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar 1 krm riven muskotnöt Räkor 500 g räkor med skal Svampfräs 250 g champinjoner 2 msk smör 200 g fryst, tinad bladspenat 1 1/2 krm salt 1 krm peppar Vitvinsås 2 schalottenlökar 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl torrt vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 5 dl vatten 2 1/2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm kajennpeppar 600 g torskryggfilé (MSC-märkt) 1 1/2 krm salt 1/2 krm peppar Till garnering dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fetaostlax

Fetaostlax

500 g (4 st bitar) laxfilé. 11 tsk salt. 1200 g fetaost. 11 tsk timjan. 11 krm vitpeppar. 11 dl turkisk yoghurt
Teriyakilax

Teriyakilax

Blanda alla ingredienser förutom majsstärkelse i en skål. Skär upp laxen i portionsbitar. Lägg i laxbitarna i skålen, blanda så att alla bitar är täckta, täck över skålen med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 20 minuter
Bakad lax med parmesantäcke

Bakad lax med parmesantäcke

Lägg laxfilén med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Blanda pressad vitlök, persilja och parmesanost, och strö över laxen