Gött

Gött

  • 13 Recept
Chili con carne i Crock-Pot

Chili con carne i Crock-Pot

Jag är en tjatig papegoja, men jag älskar min Crock-Pot Slow Cooker. Bara att hiva ner ingredienserna på morgonen, allt sköter sig själv och sedan kan du servera världens godaste maträtt på kvällen efter en stressig dag på jobbet
Sesamkyckling med asiatisk sweet chili

Sesamkyckling med asiatisk sweet chili

Sesamkyckling med asiatisk sweet chili (4 portioner)900 gram tinad kycklingfilé1,5 msk maizenamjöl1,5 dl vattenSweet chili sås1-1,5 dl Asiatisk sweet chili (1 dl om du har extra stark)1 dl japansk soja1 dl ketchup1 dl brunt farinsocker2 msk hoisin sås2 msk risvinäger1 msk sesame olja1,5 tsk vitlökspulver0,5 tsk lökpulver0,5 tsk ingefära1 tsk salt0,25 tsk svartpepparToppa med följande garnering
Långkokt köttfärssås

Långkokt köttfärssås

Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Slökokt dillkött på fläskytterfilé

Slökokt dillkött på fläskytterfilé

Vad sägs om att hela middagen blir färdig på samma gång. Här ligger potatisen och blir färdig i såsen, så du behöver inte ställa dig och skala potatis när du kommer hem
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Härligt mjuka och luftiga frallor som är enkla att baka. Perfekt frukostbröd eller att äta som lunch med en matig fyllning i
Gluten och laktosfri limpa

Gluten och laktosfri limpa

Värm vattnet och oljan till ca 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vätskan och rör ut blandningen
Glutenfria och laktosfria pannkakor på bovete

Glutenfria och laktosfria pannkakor på bovete

Att lyckas göra glutenfria pannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl

Frasiga fiberpannkakor

Vispa ihop alla ingredienser till en smet och låt svälla ca 10 minuter. Bryn matfettet i en stekpanna. Häll i ¾ - 1 dl av smeten och bred ut den något så att pannkakorna inte blir för tjocka