Mavan

Mavan

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost

melon. 1fetaost. 1gurka. 1mynta. 1urkärnade kalamataoliver (valfritt). 1lime. 1flingsalt och nymald svartpeppar
Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Fryst cheesecake med blåbär och kardemumma

Fryst cheesecake med blåbär och kardemumma

Nu var det dags att göra en cheesecake i min favoritform silikomart intreccio och det funkade ju fint det med, och nästa gång blir det en hederlig sockerkaka
Pitabröd med stekfläsk och bea

Pitabröd med stekfläsk och bea

Det blev en skoterutflykt till Roberts berg under påsk. Fram med muurikkan och på med lite stekfläsk så var lunchen kirrad
Pinocchiotårta

Pinocchiotårta

Ingredienser Portioner. 10 bitar 75 g smör 2 dl florsocker 5 äggulor 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 4 msk mjölk Maräng 5 äggvitor 2 dl strösocker 50 g mandelspån Fyllning 5 dl vispgrädde tex 3 bananer i skivor eller bär Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Nytt recept: Rabarbersylt

Nytt recept: Rabarbersylt

Skölj rabarbern. Skala om den är grov. Skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar och lägg i en kastrull. Häll på syltsockret
Melontsatsiki

Melontsatsiki

Grillsäsongen är i full gång och det är alltid trevligt att variera tillbehören. Den här melontsatsikin är enkel att göra och sötsyrligt god till en grillad fläskkarré eller kyckling
Somrig polsk vitkålssoppa

Somrig polsk vitkålssoppa

Igår och i förrgår kom det äntligen lite regn här där vi bor. Det var faktiskt riktigt skönt. Temperaturen sjönk också några grader, vilket gav en välbehövlig paus från den värmebölja som vi har haft de senaste veckorna
Kryddad soppa med morot och vitlök

Kryddad soppa med morot och vitlök

Min mamma bjöd på denna goda soppan som förrätt sist jag var där och hälsade på. Supergod. Verkligen gott med stinget från chilin
spökkyckling

spökkyckling

Jag har ingen aning varför denna rätt kallas spökkyckling. kanske ett dagisbarn som kom på namnet. ). Vi åt det i alla fall en gång hos min mans moster och det var så gott så jag fotade receptet, glömde bort det och kom att minnas det först igår när jag stod och inte visste vad jag skulle göra av mina kycklingfiléer
Katrines apelsinmarmelad

Katrines apelsinmarmelad

Skrubba apelsinerna och citronen väl i ljummet vatten. Skiva dem tunt och plocka bort alla kärnor. Dela skivorna i fyra bitar och lägg i en stor gryta tillsammans med vattnet