Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
1 msk koncentrerad fiskfond. Ringla över lite olja och baka fisken i ugnen tills innertemperaturen är 48-50 grader (ca 15 minuter). 1 msk koncentrerad fiskfond
Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Bra fiskrecept är det väl ingen som kan få för många av. Lägg fisken i en bunke. Blanda vatten och salt så att saltet löser sig och häll blandningen över fisken