Vilt

Vilt

  • 10 Recept
Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingefärsdoftande vildsvinsstek

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st vildsvinsskinka , färsk, ca 2 kg 1 odefinierad rosmarin 1 odefinierad timjan 1 odefinierad vitpeppar , krossad hel 1 odefinierad enbär 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 odefinierad salt Rödvinssås 5 dl kalvbuljong , eller viltbuljong 3 dl rött vin 2 msk vetemjöl 1 msk farinsocker 1 st röd lök(ar) , finhackad 1 st morot , fint tärnad 1 msk ingefära , -2 msk färsk riven 1 st gul lök(ar) , finhackad 1 odefinierad smör , och olja till stekning 1 st salt 1 st peppar Köp receptet
Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek

1 kg älgstek. 1salt och nymalen peppar. 1smör till stekning. 11 morot. 11 gul lök. 10,5 purjolök. 13 dl kalvbuljong
Tjälknöl

Tjälknöl

1,5 kg innanlår av nöt eller vilt. Lägg det frysta köttet i en ugnsfast form. Tillaga i nedre delen av ugnen
Tjälknöl på ren

Tjälknöl på ren

Något som är väldigt gott, och dessutom klimatsmart, är viltkött. 1 kg fryst älgstek eller annat viltkött
Renskavsgryta

Renskavsgryta

Ansa kantarellerna. Skala och skiva schalottenlöken. Fräs svamp och lök i en stor stekpanna med matfett tills löken blir mjuk
Höstgryta

Höstgryta

6 personer. Smör. 2-3 dl förvällda. kantareller. 1 kg putsade grytbitar av rådjur. 1-2 dl vatten. 5 dl grädde. 1 msk kinesisk soya