Indiskt

Indiskt

  • 11 Recept
Ful men grymt god gryta

Ful men grymt god gryta

Kokaihop. se. Indisk gryta med halloumi, solroskärnor och ingefära. 2 msk ingefära, färsk, riven. 1 tsk spiskummin
Indisk rotfruktsgryta

Indisk rotfruktsgryta

Nu på morgonen har jag varit ute och kupat rosor i trädgården. Det är skönt att ha det gjort innan helgen eftersom väderprognosen visar på snö
Indisk gryta med pumpa och linser

Indisk gryta med pumpa och linser

Att laga vegetarisk mat betyder ofta att man hittar en grönsaksersättning till kött eller fisk. Här har jag ersatt kött med ugnsrostad pumpa
Indisk gryta med Quorn, cashewnötter och ingefära

Indisk gryta med Quorn, cashewnötter och ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 300 gram quorn , (1 paket) Kryddpasta 100 gram cashewnötter 2 msk rapsolja 2 msk ingefära , färsk, riven 1 msk garam masala 1 tsk spiskummin 2 msk honung 1 tsk salt 1 krm cayennepeppar 400 gram passerade tomater , (1 burk) 200 gram kokosmjölk , (1/2 burk) 1 olja , till stekning Köp receptet

Indisk gryta

Koka linserna I en kastrull med vatten i 10 minuter. Spara kokvattnet. Skär aubergine, tomater och potatisar i långa klyftor

Naan bröd indiska bröd

Blanda ut torrjäst med några dl mjöl och tillsätt fingervarmt vatten i en bunke. Rör om. Använder du färsk jäst så smular du ner den i bunken utan mjöl och rör ut i fingervarmt vatten
Bonda - indiska potatisbollar

Bonda - indiska potatisbollar

Kryddiga potatisbollar som i Indien i vanliga fall friteras men som här istället görs i ugn för en hälsosammare variant
Lammfärspiroger

Lammfärspiroger

Bryn löken och färsen med kryddorna, sedan när det fått färg ha i allt övrigt och låt puttra i ca 20 minuter tills vätskan nästan kokat bort (får inte vara vattnig)
Daal – en indisk favorit

Daal – en indisk favorit

En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisk linsgryta som alltid blir fantastiskt god. Jag gillar grytan mest dagen efter, när smakerna riktigt fått sätta sig
Torsk i currysås med äpple och dill

Torsk i currysås med äpple och dill

Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen här i Växjö. Tea och jag har spenderat dagen i soffan där vi tagit gemensamma tupplurar, pratat med gosedjuren och kollat på den danska serien Rita på Netflix