Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
 Jag är ganska dålig på att göra pajer under vinterhalvåret, men nu tyckte jag det var passande då jag hade 3 stora fina päron i fruktkorgen och 2 äggvitor i kylen som blev över sen jag gjorde duchesspotatis
Det här har varit det längsta uppehållet sedan jag började med bloggen. En hel vecka mellan inläggen. Ledsen för det, men det har bara varit en sådan vecka
Blötlägg lergrytan i 30 minuter. Skala och finhacka lökarna. Skölj och strimla purjolöken. Hetta upp en klick smör i en stor stekpanna och invänta fräsandet och därefter tystnaden
Börja med att lägga lergrytan i blöt i minst 15 minuter. Skåra falukorven i skivor ca 3 cm som håller ihop för att stoppa i äppelskivor, ungefär 5-10 mm tjocka