Såser/Röror/Salsa

Såser/Röror/Salsa

  • 18 Recept
Kall sås till lax

Kall sås till lax

Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Rabarberchutney

Rabarberchutney

Ingredienser Portioner. 10 500 g rabarber 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt 3/4 dl honung 2 msk rödvinsvinäger 1 tsk salt 1 msk färskriven ingefära Lägg till i inköpslistan
Chilipasta (typ Sambal Oelek)

Chilipasta (typ Sambal Oelek)

Jag har här valt att göra chilipasta av habanero som är en ganska stark chili, således blir även chilipastan stark
Rosépepparsås

Rosépepparsås

Svårt att ta en bra bild på sås. Lätt att äta god sås, dock. Finhacka 2 schalottenlök eller 1 liten gul lök
Hummer och romsås

Hummer och romsås

2 dl crème fraiche. 12 dl majonnäs. 12 tsk Bong Touch of Taste Hummerfond. 150 g stenbitsrom, röd
Chili-Limesås

Chili-Limesås

6 msk crème fraiche. 13 msk majonnäs. 13 msk sweet chilisås. 13 tsk lime, rivet skal. 11 msk lime, saften av

Kräftspad till färdigkokta kräftor

Piffa upp dina köpta kräftor med lite nytt spad. 3 liter vatten. 1 dl grovt salt. 2 sockerbitar. ca 1 liter lätt sammanpressade dillkronor
Räkor med två såser

Räkor med två såser

Blanda samman såserna och ställ kallt. Servera till räkor med skal. Skala och njut. Rostad formfranska med sås ovanpå och räkorna på toppen
Apelsinsås till allt möjligt

Apelsinsås till allt möjligt

Jag tror att detta är en av de enklaste såserna man kan göra. Den passar till kyckling, fläskkött av olika slag, grillat, till och med fisk
Apelsinsås

Apelsinsås

Apelsinsås – varm sås med liten beska av apelsin, vitt vin något sötad och redd med maizena att servera till anka
Såser till Helgens kräftor kanske?

Såser till Helgens kräftor kanske?

Chilimajonnäs. 2 vitlöksklyftor. 1 tsk dijonsenap. 1 tsk vitvinsvinäger. 4 krm cayennepeppar. 2 st äggulor. 3 dl olja
Djävulssås, bästa såsen till grillat!

Djävulssås, bästa såsen till grillat!

Nu ska ni få ett tips på en sås till grillat som ni bara måste göra. Bloggade om den förra sommaren också men den är så god att den får vara med igen ifall ni missade den