Anka

Anka

  • 8 Recept
Anka med apelsensås – klassiskt franskt

Anka med apelsensås – klassiskt franskt

Anka med apelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. Efter en stund stod jag där med smakrik anka och en sås som balanserade den lilla beskan från apelsinskalet med juicens friska sötma
Serbisk anka

Serbisk anka

Putsa och snitta ankan på alla köttdelar. Gnid in ankan ordentligt med marinaden. Stek ankan i stekgryta i mitten av ugnen i 6 timmar på 125°C. 1 hel anka
Hel anka med krispigt skinn

Hel anka med krispigt skinn

Jag har här använt en lite mindre anka än i orginalreceptet (för att få plats med den i min wok). Jag valde att servera ankan hel vilket blev lite besvärligt
Vietnamesisk anka i kryddig apelsinsås

Vietnamesisk anka i kryddig apelsinsås

Jag fastnade för ett vietnamesiskt recept på anka i kryddig apelsinsås. Slå såsen över ankan, strö över salladslöken och servera med kokt ris och grönsaker
Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel. Det är vitlök som är fermenterad, smaken är mycket mild, lite söt och en dragning åt anis hållet, smakar egentligen inte alls vitlök
…anka med apelsinsås.

…anka med apelsinsås.

Jag fick en sk ankstek från Picard som egentligen består av två sammansatta ankbröst. Riktigt bra var den
Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Helstekt anka

Helstekt anka

Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper