LCHF Rostbröd 1 bröd. Blanda ner i äggen tillsammans med vispgrädden och låt stå och svälla i minst 5 minuter. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter. LCHF Rostbröd 1 bröd 10 medelstora ägg
Enligt originalreceptet ska knäcket stå inne i ugnen 45 minuter i 150 grader men jag tog ut mina tidigare för att de inte skulle bli brända. FRÖKNÄCKE (LCHF)1 plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg. Receptet hämtat från Birgitta Höglund's mat 45 minuter. 20 minuter
När krämen har nått rumstemperatur häller du den i en bunke och vispar upp den i några minuter. Påsen med mandlar som jag hade innehöll 160 g, så det blev 20 g mindre än originalreceptet. Vispa äggvita i ca 4 minuter på låghastighet, öka sedan till medel. Vispa till en hård maräng, detta tar ca 8 minuter. Häll ner smeten i formen och baka av i mitten av ugnen i 30 – 35 minuter. 20 g mindre