Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Detta behövs. 400 gram fläskkött strimmlat eller bitar1 burk cocos mjölk (Kan uteslutas - använd stekskyn från stekning)(Steksky får man efter man stekt köttet genom att hälla lite vatten i stekpannan, så även efter man stekt löken)1 dl soya (kinesisk eller japansk INTE teriyaki)1 burk champinjoner med spad1½ msk Mango chutney1 gul lök finhackad2 vitlöksklyftor finhackadSalt och peppar eftersmakMargarin eller olja till stekningGör så här
Igår stod en köttgryta och puttrade på spisen mest hela dan och vilken köttgryta det blev. Det blev verkligen en mustig köttgryta med god, kraftig smak och väldigt mört kött som nästan kokat sönder