Rökt sidfläsk är inte en sådan sak. Även om det vore önskvärt att ibland inte ta saker på så stort allvar, så skulle jag aldrig förringa vikten av en rejäl bit rökt sidfläsk
Riv skalen av och pressa citronerna. Blanda saft, skal och citronpeppar i en bunke. Lägg fläskläggen i en plastpåse en och en med en sjättedel av juice, skal, pepparblandning i varje
Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Lägg räkorna på galler i röken. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter
Rökta räkor. Varmrökt lax. Vi har en rök kopplad till vår grill - fantastiskt trevligt. Men det går även att röka på en vanlig klotgrill, det går dock lite fortare eftersom det blir betydligt varmare att ha råvarorna så nära glödbädden
Efter att fisken har rökt på baddar du in den i en kryddmix du enkelt själv fixar till. Så där ja, då hoppas vi att vi lyckats locka någon av er till att testa rökt torsk, kanske till och med att röka den själv eller i alla fall investera i en röklåda