Julrecept

Julrecept

  • 8 Recept
Janssons frestelse, Per Morbergs recept

Janssons frestelse, Per Morbergs recept

1 kg mjölig potatis 2 gula lökar smör 250 g ansjovisfilé [2 burkar] ansjovisspad, från en av burkarna 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk ströbröd
Mozartkulor

Mozartkulor

600 g mandelmassa 200 g Odense nougat 2 msk cognac 150 g mörk choklad smör 1 dl kakao
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

50 g jäst. 15 dl Arla® mjölk. 12 pkt saffran à 0,5 g. 11½ dl strösocker. 1250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
Grönkålsomelett

Grönkålsomelett

färsk grönkål. 1olivolja. 1ägg. 1vatten. 1salt. 1nymald svartpeppar. 1granatäppelkärnor1.  Sätt ugnen på 200°.  2. Skär bort de grova stjälkarna från grönkålen