kött

kött

  • 12 Recept
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram innanlår , det går också bra med fransyska eller utskuren biff 10 st potatis(ar) , (800 gram) 3 st gul lök(ar) , (2-4 st) 2 msk smör 1 st salt 33 cl ljus öl , helst ljus lager 2 dl köttbuljong 2 st lagerblad 1 st persilja , finhackad 1 saltgurka 0 st vitpeppar Köp receptet
Helstekt ryggbiff med portvinssås

Helstekt ryggbiff med portvinssås

Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna. Bryn köttet i en stekpanna runtom. Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till en innertemperatur av 58 grader (medium/rare), 62 grader (medium) eller 72 grader (well done). Låt köttet vila under folie i 10 minuter innan du skär upp det
Leilas godaste revbensspjäll

Leilas godaste revbensspjäll

Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen
Chili con carne

Chili con carne

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram nötfärs 2 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 2 msk rapsolja 1,5 st grön paprika 4 dl krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 tärning(ar) köttbuljong 0,5 msk chilipeppar 1 tsk mejram 1 st salt 4 dl vita bönor , i tomatsås 0 st peppar Tillbehör 6 dl ris , kokt 320 gram sallad Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rostbiff

Rostbiff

Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Ös över köttet vartefter i en kall gryta. Krydda köttet med salt, peppar och lökpulver under stekningen