Det finns många varianter av receptet, så här har min mamma lärt mig att laga den. Den här maträtten, Biriani, kan man säga är den irakiska motsvarighet till spansk paella
Om du vill prova en tepsi gjord på kyckling finns ett recept här. Tepsi redo att åka in i ugnen. Tepsi är en moussaka-liknande rätt och mycket omtyckt i hela Irak
Jag har ju helt missat att lägga ut detta fantastiskt goda recept. I år gjorde jag även den till midsommar och trodde jag hade lagt ut receptet här tidigare men helt missat det
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Pebre är väldigt lik Pico de Gallo,vilket inte alls är konstigt då det är gamla indianska recept. För tusende gången Pebre ÄR INTE något som man har som ett grilltillbehör =
Receptet hämtat från Systembolaget 4 pers. Det här är en härligt god sås som passar till fisk. Jag hade aldrig hört talas om den här såsen innan jag såg såg ett avsnitt av Sveriges mästerkock och en av de tävlande hade lagat beurre blanc