3 Rätters

3 Rätters

  • 10 Recept
Förrätt x2

Förrätt x2

Toast skagen4 portioner4 skivor bröd1,5 dl majonäs1/2 dl créme fraiche350 g skalade räkor1 citron, saft & rivet skalDillSaltSvartpepparGör såhärBlanda majonäs, créme fraiche, räkor, citron och dill. Heta tigerräkor4 portioner200 g råa tigerräkor1 röd chili2 vitlöksklyftor1/2 dl olivolja3 dl rapsoljaCitronFrysta örtkryddor provencaleSaltGör såhärBlanda olivolja, finhackad chili, vitlök, örter, salt och rivet citronskal. Låt stå och gotta till sig minst 3 timmar
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering. Häll upp i små glas och ställ i kylen i 3 timmar. Musslorna halstras i en mycket het panna i lite olivolja precis innan servering, 30-40 sekunder på varje sida. Låt det marinera i ca 30 minuter. 3. Putsa köttet och lägg i frysen i 30 minuter eller om du använder djupfryst kött, så låter du det tina en stund bara och så går det bra att skära tunna skivor med en vass kniv. 3 stora blad basilika. -Mama Skogly ♥ 3 gelatinblad
Chèvre & Beetroot Salad

Chèvre & Beetroot Salad

Gör såhär - Skiva rödbetorna (jag använde en påse 1kg) i ungefär 1cm tjocka skivor, och rosta på bakplåtspapper i ugnen i ca 30 minuter på 200°. ca 30 minuter p
Marinerad fläskfilé

Marinerad fläskfilé

stek i ugn till filén har en innertemperatur av 63. stek i ugn till filén har en innertemperatur av 63
Avokadomousse med räkor och rom

Avokadomousse med räkor och rom

30 st. Nyårs-förrätt. Avokadomousse med räkor och stenbitsrom till två personer. Avokadomousse. 1 st. avokado. 1 dl
En dessert fylld med överraskningar

En dessert fylld med överraskningar

3 citroner. 3 ägg. 3 dl socker. 3 citroner. 3 ägg. Lillördag och full fart mot helgen igen. Nu kan det ju vara så att du förätit dig på sötsaker under påsken och inte vill se åt en godsak på bra länge, men jag tar risken och bjuder på en efterrätt idag, för ni var några stycken som ville ha receptet på desserten jag serverade på långfredagen