Diverse

Diverse

Picklad rödlök

Picklad rödlök

Blanda lagen, rör tills sockret lösts upp, skiva lösen tunt lägg i lagen, låt stå svalt 1 Burk. 1dl ättika, 2dl socker, 3dl vatten, ca 2-3 rödlökar, lite salt

Snabb gravlaxsås

Blanda äggulan med senapen, rör i socker och vitvinsvinäger. Vispa i oljan lite i taget. Smaka av med salt och tillsätt dillen efter behag
Rhode Islandsås

Rhode Islandsås

1,5 dl gräddfil eller matyoghurt. 11,5 dl majonnäs. 10,5 dl chilisås. 15 droppar tabasco. 11 krm salt och 0,5 krm vitpeppar
Kronärtskocksröra till grillat

Kronärtskocksröra till grillat

Låt kronärtskockorna rinna av. Dela dem i bitar. Mixa kronärtskocka, pinjenötter, hackad vitlök, basilikablad, citronsaft, olja, parmesanost
Godaste marinaden till lördagens GRILL

Godaste marinaden till lördagens GRILL

Solen skiner i Småland och jag hoppas den gör det hos dig också. Det vissna i landen skulle behöva plockas bort men dagen fylls i dag av andra trevligheter
Skagenröra

Skagenröra

Okej, det är bara att erkänna. Hur vanlig och gammal skagenröran är går det inte att komma ifrån att det är en av de bästa förrätterna
Skagenröra - grundrecept

Skagenröra - grundrecept

300 g räkor med skal. 12 msk hackad färsk dill. 1½ msk riven pepparrot. 14 msk majonnäs. 12 msk Arla Köket® crème fraiche
Frittata med grönkål och skinka

Frittata med grönkål och skinka

Lite julskinka och grönkål kvar. Tillsammans med lite riven julost och en äggstanning har du en perfekt lunch efter jul
Frittata

Frittata

Sätt ugnen på 150 grader. Stek svampen i lite olja på hög värme. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem
Rensteksröra

Rensteksröra

200 g rökt renstek. 12 msk finhackad rödlök. 11 msk finhackad gräslök. 11 dl crème fraiche. 11 dl färskost
Makaronipudding med ädelost

Makaronipudding med ädelost

250 g (ca 4 dl) Kungsörnen Idealmakaroner. 1½ purjolök. 1Ca 250 g tinad broccoli. 1125 g rökt skinka. 1125 g ädelost