Tillbehör

Tillbehör

  • 15 Recept
Sparrisrisotto

Sparrisrisotto

Skär bort det nedersta på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Skär av sparrisknopparna och dela resten av sparrisen i ca 2 cm långa bitar
Kantarell­risotto

Kantarell­risotto

Portioner. 4 - + 250 g Kantarell 1 krm Salt 1 krm Grovmalen svartpeppar 1 msk Smör 1 st Bananschalottenlök 2 msk Smör 1,5 dl Risottoris 1 dl Torrt vitt vin 3,5 dl Vatten 0,5 st Grönsaksbuljongtärning 1 msk Färsk timjan 1 dl Grädde 1,5 dl Riven parmesan 0,5 tsk Flingsalt 2 krm Grovmalen svartpeppar 25 g Smör
Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Risotto funghi, Paolo Robertos recept

Putsa och skär svampen i små bitar. Hacka löken. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken varsamt så att den blir genomskinlig utan att ta färg
Kryddigt äppelmos

Kryddigt äppelmos

Höst är äppelmostider och ju regnigare morgnar den bjuder på desto kryddigare äppelmos behöver man. ca 3 kg äpplen
Äppelmos på flera sätt

Äppelmos på flera sätt

Äppelmos på flera sätt. 10 augusti, 2016 by Matmamman Lämna en kommentar. Lycklig den som har ett eget äppelträd… Men numera finns ett stort utbud av fina svenska äpplen i butiken, så vi andra behöver inte heller gå lottlösa
Äppelchutney

Äppelchutney

De tidiga sorterna av äpplena i trädgården har mognat och jag gjorde äppelchutney. Chutneyn är god till kött av alla slag

Het Äpplechutney

Finhacka och fräs upp chilin, rödlöken och ingefäran i smör i en kastrull. Dom ska bara mjukas upp lite och bli glansiga, inte ändra färg
Stuvad spenat och fisk

Stuvad spenat och fisk

Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg
Hemlagad remouladsås

Hemlagad remouladsås

Häll alla ingredienserna i en skål (jag brukar alltid börja med den mindre mängden i ett recept, det är lättare att öka på än att dra ifrån
Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Potatissallad med färskpotatis, ruccola, senap m.m.

Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Krämig pastasallad med pesto

Krämig pastasallad med pesto

Till 4 personer. ca 200 g pasta. 1 paprika. cocktailtomater. 1 röd lök. 1 msk pesto. 2 dl creme fraiche. sallad. Koka pastan
toast skagen

toast skagen

Toast skagen är ursprungligen Tore Wretmans ”uppfinning” och är idag en väldigt vanlig förrätt i det svenska köket
Smördegs potatisrullar

Smördegs potatisrullar

Hej Torsdag. Jag tror hela tiden att det är Måndag eftersom det kändes som Söndag igår. Men nu är det snart helg igen