Självaste cheesecaken. 100 g riven mjölkchoklad Självaste cheesecaken. Hej. Medina här. Den här kakan gjordes igår och jag smakade lite igår och bestämde mig för att det skulle vara bäst för kakan att sova över i frysen
Den är krämig, fräsch och fyllig i smaken samtidigt som den är kalorisnål och innehåller endast 120 kcal och 11g protein per cheesecake. 3 cheesecakes, 1 per portion. Ställ in i frysen i minst 45 minuter, tills cheesecaken stelnat. Näringsvärde per cheesecake (av 3 st). Näringsvärde per cheesecake (av 3 st)
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint
Cheesecakesmet. Ugn 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
en choklad, en cheesecake (för det gillar folk) och en annan. Först ut denna gång är den ljuvligaste citroncheesecake ni kan tänka er, och receptet hittade jag hos Charlotta på Matrepubliken, och det var hennes kompis Edith som bidrog med receptet