Fisk från Skagen Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt Hemmets Journal
Pasta med baconsås Strimla baconet. Skala och skiva löken och skiva svampen. Fräs allt i en gryta med olja tills vätskan kokat in Hemmets Journal
Gratinerad kycklingfilé Skölj och torka av kycklingfiléerna. Gnid in dem lätt med salt och peppar. Vira baconskivor runtom dem. Stek kycklingen gyllene runtom Hemmets Journal
Räkor i het sås Skala löken och dela och skiva den. Fräs i smör tillsammans med curry. Dela, kärna ur och strimla paprikorna Hemmets Journal
Chilihet räkwok Skala räkorna. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök Hemmets Journal
Kotlett i ädelsås Krydda kotletterna med salt och peppar och stek dem i smör 2 minuter per sida. Ta upp kotletterna. Skala och hacka löken och lägg ner i stekpannan Hemmets Journal
Gratinerad fläskfilé Putsa köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra och låt det steka under lock på svag värme i 10 minuter Hemmets Journal
Mustig gryta med älg och öl Tina köttet om det är fryst. Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en stekgryta Hemmets Journal
Kyckling med paprikasås Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i smör & rapsolja, ca 8 minuter per sida. Hacka paprikan och skala och hacka lök och vitlök Hemmets Journal
Fläskfilé med svamp och potatisgratäng Börja med potatisgratängen. Skala och skölj potatisen. Skär den i tunna skivor. Varva potatisen med salt och peppar i en smord eldfast form Hemmets Journal
Sötsur kycklinggryta med ris Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Woka kycklingen i omgångar i en stekpanna med hälften av oljan, så att kycklingen blir brynt och genomstekt Hemmets Journal
Köttfärsgryta med vitkål, timjan och lingon – husmanskost på snabbt vis! Jag använder mig aldrig av pulvermos här hemma men om du tycker om det är det förstås ytterligare ett steg till att middagen blir klar fort Alla Goda Ting