middag

middag

  • 12 Recept
Fisk från Skagen

Fisk från Skagen

Lägg den djupfrysta fisken i en kastrull. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Pasta med baconsås

Pasta med baconsås

Strimla baconet. Skala och skiva löken och skiva svampen. Fräs allt i en gryta med olja tills vätskan kokat in
Gratinerad kycklingfilé

Gratinerad kycklingfilé

Skölj och torka av kycklingfiléerna. Gnid in dem lätt med salt och peppar. Vira baconskivor runtom dem. Stek kycklingen gyllene runtom
Räkor i het sås

Räkor i het sås

Skala löken och dela och skiva den. Fräs i smör tillsammans med curry. Dela, kärna ur och strimla paprikorna
Chilihet räkwok

Chilihet räkwok

Skala räkorna. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök
Kotlett i ädelsås

Kotlett i ädelsås

Krydda kotletterna med salt och peppar och stek dem i smör 2 minuter per sida. Ta upp kotletterna. Skala och hacka löken och lägg ner i stekpannan
Gratinerad fläskfilé

Gratinerad fläskfilé

Putsa köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra och låt det steka under lock på svag värme i 10 minuter
Mustig gryta med älg och öl

Mustig gryta med älg och öl

Tina köttet om det är fryst. Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en stekgryta
Kyckling med paprikasås

Kyckling med paprikasås

Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i smör & rapsolja, ca 8 minuter per sida. Hacka paprikan och skala och hacka lök och vitlök
Fläskfilé med svamp och potatisgratäng

Fläskfilé med svamp och potatisgratäng

Börja med potatisgratängen. Skala och skölj potatisen. Skär den i tunna skivor. Varva potatisen med salt och peppar i en smord eldfast form
Sötsur kycklinggryta med ris

Sötsur kycklinggryta med ris

Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Woka kycklingen i omgångar i en stekpanna med hälften av oljan, så att kycklingen blir brynt och genomstekt