Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Kolakaka. Jag fick en liten hink björnbär av en kollega som hade massor utav bär i sin trädgård. Förutom att vi sprang och åt dem bara rätt upp och ner blev det också en liten kaka
Kommer ni ihåg dom här bakelserna. För min del är det ett minne från 70-80 talet när man gick på fik och glufsade i sej en sån, galet goda och jag tror att vi kallade dom för glasstrut eller glassbakelse vilket visade sej vara helt fel, Gotländska skarpskyttar är det rätta namnet och man kan hitta dom i kokböcker från så tidigt som 1911
Första bakningen med lilltjejen resulterade i denna sockerkaka med hallon och kardemumma. Hon var mycket stolt över sitt egna lilla förkläde och tyckte att det var väldigt spännande att hälla, röra och vispa