fisk

fisk

  • 7 Recept
Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Lättlagad fisk- och skaldjursgryta

Ingredienser 200 g potatistärningar 100 g morotsslantar 2 dl fiskbuljong 1 dl ajvar relish 1 dl lätt-crème fraiche 250 g torskfilé i tärningar salt, peppar och timjan 250 g lax i tärningar 75 g halverade sockerärter 200 g skalade räkor Garnera med
Fisksoppa med rotfrukter och dill

Fisksoppa med rotfrukter och dill

Tärna fisken, salta den och lägg åt sidan. Häll på grädde och lägg i fisken. Fisksoppa med rotfrukter (4 port. 1 l fisk- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond). Låt koka ytterligare 5 min, tills fisken är fast och vit. 1 l fisk- eller grönsaksbuljong (vatten + tärning/fond)
Sallad med varmrökt lax

Sallad med varmrökt lax

Skär lax och potatis i mindre bitar. Bryt bort nedersta delen på sparrisen och dela sparrisen i bitar. Koka sparrisen i 5 minuter
Fisksoppa

Fisksoppa

2 st fisk buljong, tärning. Skär fisken i munsbitar och lägg i grytan och sjud i ytterligare 6-7 minuter. 2 st fisk buljong, tärning