Ett recept från Per Morbergs bok Morbergs lagar husmanskost. Så himla gott. Rekommenderas starkt. 4-5 portioner1 kg färsk skinka, med svålSalt och nymalen peppar1 gul lök1 morot2 syrliga äpplen2 kvistar timjan3-5 dl grönsaksbuljong Kokt rödkål
Varför tjeckiskt. Tjaaa, svaret kommer i en blogg nära dig inom det närmaste halvåret. Förutom att läsa på om ett lands historia är det även kul att förbereda smaklökarna en smula
Podvarak. Ugnsgratinerad surkålsgryta med rökta revben/bröstben och kött. Denna surkålsgryta är en riktig husmanskost i Serbien men görs säkert även i andra delar av forna Jugoslavien
Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligt alternativ
Då är det åter dags för jubileum här i vårt kök, det fjärde i raden. Inte riktigt klokt är det, redan 4 år har det gått sedan vi tog våra första staplande steg, slog upp portarna och bjöd in er till vårt kök
Snart helg igen. Inte en dag för tidigt. Tycker inte att veckorna går sådär snabbt nu efter semestern. Men fredag i morgon och det blir nog en tur till Kulturkalaset och lyssna på Laleh